Jordbærsyltetøy ala Kenneth

Jeg er glad i hjemmelaget syltetøy, og bruker å lage jordbær og solbærsyltetøy hvert år for å få "smaken av sommer" også på vinteren.

I fjor gjorde jeg en test med å kjøre jordbærene i blenderen før koking, det ble ble absolutt en hit! Syltetøyet blir tykkere og man slipper at det enten er bær eller bare "sø" som vi kaller det i trøndelag. Det holder seg også bedre på brødskiven så det ikke blir så mye søl.

 


Ingrediensene som trengs, jordbærene er kjøpt av Per Isingrud på Kløfta, litt dyrere enn andre, men utrolig bra kvalitet!

 
Etter at jordbærene var vasket, renset og veid (2 kg bær til 1 kg sukker og en pose syltepulver) ble de kjørt i blenderen.
 


Klart for koking!


Syltetøyet er ferdig kokt, tilsatt sukker og syltepulver. Så fylt på varme glass, som fylles helt fulle og settes opp ned til kjøling. Siden man fyller glassene med varmt syltetøy, blir lokket helt tett når det avkjøles pga syltetøyet tar mindre plass når det er kaldt så det blir vakum i glassene. Det vil si at det blir som når man kjøper syltetøy i butikken, lokket er trykket ned så man ikke får "ploppelyden" som er på åpne glass. Når man åpner lokket er det ikke vakum lenger, og det sier "plopp".


Måtte teste kvaliteten! :-)

 

#jordbær #smakenavsommer #syltetøy #Kløfta #hjemmelaget #ungkar

5 kommentarer

Dette så bra godt ut.:)

Arbeidskar

16.07.2015 kl.01:51

Maren Helgemo: Takk takk, det smaker dobbelt så godt som det ser ut! :-)

irenglede

16.07.2015 kl.11:59

Så bra tips. Takk for det. Ha en fin dag. ;D

Arbeidskar

16.07.2015 kl.12:01

Takk det samme!

irenglede

16.07.2015 kl.13:38

;D

Skriv en ny kommentar

Arbeidskar

Arbeidskar

37, Sørum

Opprinnelig fra Namdalen, bor på en gård i Sørum sammen med hunden Odin. Jobber med transport, fritiden går med til båtliv, jakt, skyting, leke handyman, og Odin. Jeg kan nås på kenneth@knor.no Facebook: https://www.facebook.com/Arbeidskar-153481948392745/?fref=ts

Kategorier

Arkiv

hits