Har "alle" bloggere dysleksi?

Jeg er fullstendig klar over at jeg ikke skriver perfekt selv, men hva er greia med at "alle" bloggene er fulle av skrivefeil? Jeg snakker ikke om kommafeil eller andre småfeil, men det ser ut som folk rett og slett ikke gidder skrive skikkelig.

Jeg er på ingen måte ute etter å henge ut de som har dysleksi, men synes at de som kan skrive ordentlig bør gjøre det. 

Jeg har sett flere som skriver ting som "Hvordan tjener jeg penger på å blogge?",  en start kan vel være å skrive slik at andre skjønner det man skriver?

Det er greit nok å snakke dialekt, jeg snakker selv (utvannet etter snart 20 år på østlandet) trøndersk, men jeg skriver bokmål. Blogger skrevet på dialekt, fulle av skrivefeil, orddelingsfeil, uten avsnitt som deler opp teksten eller skrevet med bare små eller STORE bokstaver blir i hvert fall ikke lest av meg...  

Hva med å lese i gjennom innlegget før man publiserer det? 

 

Dagens utblåsning fra en "Grumpy old man"! ;-)

 

(Om noen leser korrektur på mine innlegg er det nok noen skrivefeil der også, men jeg prøver i hvert fall å skrive riktig. De gangene jeg blogger fra mobilen kan det fort bli noen tastefeil siden tastene er veldig små i forhold til fingrene mine...)

 

 

 

 

#dysleksi #gidd #bloggere

 

20 kommentarer

Dysleksi jenta!

17.07.2015 kl.02:21

Jeg veit det at det er stadig flere som får "diagnosen" dysleksi. Men for og si det sånn det og ha dysleksi er ikke bare bare, det er noe vi sliter og strever med hver dag og blir tråkket ned på fordi folk her ute tror at vi ikke gidder og ta oss tid til og skrive riktig. Ja det er også mange uten dysleksi som har masse skrive feil også. Men er det noe man skal henge seg oppi? Skal man klage på at folk ikke kan skrive riktig uansett om di har dysleksi eller ikke?

.Ærlig så synes jeg det er latterlig at vi mennesker skal henge oss oppi det og skrive riktig. Det handler ikke om og skrive mest riktig, det handler om og få ut budskapet man skriver om. Det er bare bokstaver på taster som skal ut. Værden går ikke under selv om mange her ute skriver feil selv om man har dysleksi eller ikke!

Mvh En med sterk dysleksi og har sliti hele live med og få til og skrive riktig!.

Arbeidskar

17.07.2015 kl.02:26

Dysleksi jenta!: Hei! Jeg mener ikke å henge ut de som faktisk har dysleksi, jeg tenker mer på de som ikke gidder gjøre ting ordentlig. Jeg har flere både venner og familie som sliter med dysleksi så jeg vet hvor vanskelig det kan være.

Hvis det er sånn at du har sterk dysleksi må jeg si at du skriver veldig bra!

Trollblomst

17.07.2015 kl.02:44

Jeg har litt dysleksi, men prøver så godt jeg kan å skrive rett.

Grunnen til at det er så sinnsykt mange som skriver feil her er nok at ca 50% av bloggerne er under 17 år :p

Blogger skrevet på dialekt leser heller ikke jeg.
Det er da virkelig å ta å gre alle under samme kammen.

irenglede

17.07.2015 kl.10:21

Hei "Grumpy". Ja, man kan ha noen irritasjonsmomenter her og der. Jeg synes det viktigste er at man forstår hverandre skriftlig og/eller muntlig. Så får vi heller svelge en skrivefeil eller tre dersom det forekommer. Har du tenkt over at folk kan oppfatte deg som en med dysleksi også, selv om tastene er for små for fingrene dine? Hehe. Måtte bare erte litt.

Dysleksi jenta!

17.07.2015 kl.11:02

Jeg ble den heldige til og og få sterk dysleksi, men jeg har trent og trent på og prøve og skrive mest murlig riktig og det trener jeg på den dag i dag også fordi jeg er redd for at folk skal dømme meg. men som har gjort i alle år.

Så jeg mener lissom det at om det er noen skriv efeil her og der så gjør vel det ikke no selv om man har dyslekis eller ikke. Det er bra min mening hehe.

Gardsfruen

17.07.2015 kl.12:55

Forstår kva du meiner! Helsing tidvis grumpy old WOman! :-)

Jack

17.07.2015 kl.13:10

Er enig med deg, det er irriterende når bloggene er fulle av skriveleifer. Men vi får overse det så godt vi kan og heller konsentrere oss om innholdet. Skrivefeil, kommafeil osv kan også forekomme i min blogg, og da beklager jeg og håper leseren overser feilen.

Ønsker deg en god helg, hils til Odin :-)

Jack

17.07.2015 kl.13:18

Forresten, dysleksi og slurvefeil er ikke det samme. All honnør til de med dysleksi som blogger :-)

Arbeidskar

17.07.2015 kl.15:52

Trollblomst: Jeg skrev ikke om dere som har dysleksi og gjør så godt dere kan, jeg mente alle de som ikke har dysleksi, de gidder bare ikke skrive skikkelig.

At det er høy "fjortisfaktor" er det vel ingen tvil om... ;-)

Arbeidskar

17.07.2015 kl.15:55

Maren Helgemo: Hei!
Der er jeg faktisk ikke helt enig, siden jeg skrev "alle" og ikke alle.
Jeg mente ikke de som faktisk har dysleksi, men alle de som ikke har dysleksi som bare ikke gidder skrive skikkelig.

Arbeidskar

17.07.2015 kl.15:59

irenglede: Hei!
Jeg tåler å bli ertet, så bare kjør på! ;-)

Det viktigste er selvsagt at man klarer å gjøre seg forstått, men når man lager en blogg er det ofte fordi man har lyst til at andre skal lese den.
Da mener jeg at man bør legge litt innsats i det og prøve å gjøre ting ordentlig.

Arbeidskar

17.07.2015 kl.16:01

Dysleksi jenta!: Hei!

Siden du har sterk dysleksi og har brukt masse tid og energi på å skrive så bra som mulig, synes du da ikke at andre som ikke har dysleksi burde bruke 10% av innsatsen du har lagt ned på å skrive riktig?

Jeg er på ingen måte ute etter å henge ut dere som har dysleksi. :-)

Arbeidskar

17.07.2015 kl.16:03

Gardsfruen: Hei!

Så bra at det er noen som skjønner hva jeg mener! :-)

Ha en fin helg!

Arbeidskar

17.07.2015 kl.16:06

Jack: Hei!

Jeg er enig, men noen ganger er språket så dårlig at det går ut over innholdet...

Det er nok både skrivefeil, kommafeil, orddelingsfeil og tastefeil både her og der i mine innlegg også, men jeg prøver i hvert fall å gjøre det skikkelig.

God helg til dere også, Odin hilser tilbake!

Arbeidskar

17.07.2015 kl.16:07

Jack: ENIG!!!

Hadde det vært en "like" knapp her hadde jeg trykket på den! :-)

irenglede

19.07.2015 kl.18:58

Vi er nok enige med hverandre, skal du se👼

Arbeidskar

19.07.2015 kl.19:05

irenglede: Ikke verst bare det! ;-) Ha en fin kveld!

irenglede

21.07.2015 kl.10:54

Hehe. Takk det samme til deg....etterhvert😀

tanketromling

02.05.2016 kl.11:07

Hehe stå på du. Jeg pleier å si til unga mine om at hvis ikke DU tar deg selv alvorlig (ved å skrive/tale skikkelig) hvem forventer du at skal ta deg alvorlig da?

Skriv en ny kommentar

Arbeidskar

Arbeidskar

37, Sørum

Opprinnelig fra Namdalen, bor på en gård i Sørum sammen med hunden Odin. Jobber med transport, fritiden går med til båtliv, jakt, skyting, leke handyman, og Odin. Jeg kan nås på kenneth@knor.no Facebook: https://www.facebook.com/Arbeidskar-153481948392745/?fref=ts

Kategorier

Arkiv

hits