Endelig, DAB+ i privatbilen!

I dag var jeg å kjøpte lunch på Coop Obs på Løren i Oslo, da så jeg tilfeldigvis at de hadde salg på DAB+adaptere som vanligvis koster 990,-, de koster nå 450,-! (De hadde en del igjen av dem, så løp og kjøp!)

Jeg har lenge vært en DAB-fan, har hatt DAB hjemme i mange år og i firmabilen en god stund også. Som veldig mange andre synes jeg det er synd at de slukker FM-nettet, siden man jo har radio i alle biler osv, men DAB er rett og slett bedre med masse kanaler osv.Denne adapteren kommer med to forskjellige antenner, en enkel antenne med magnetfot man fester på utsiden av bilen, og en vindusantenne man fester på innsiden av enten frontruten eller bakruten.Jeg valgte å bruke magnetantennen, siden den er mye enklere å montere. Vindusantennen krever mer montering da den blandt annet krever egen strømforsyning. Om jeg skulle montert dette i en bil jeg hadde planer om å beholde over tid hadde jeg nok tatt jobben med å montere vindusantennen da den ser bedre ut enn magnetantennen. Bilen er EU-godkjent frem til 2017, så kommer nok til å beholde den frem til da, men så er det på tide å bytte den ut med en "skikkelig" bil.Etter å ha trekt opp antenneledningen og strømledningen, og skjult dem bak listene i bilen var det bare å slå på, så søkte den inn kanalene selv.Kommunikasjonen med CD-spilleren gikk også smertefritt, bare å sette i gang kanalsøk, så fant de hverandre!Odins bidrag var å angripe en colaflaske han fant i gulvet på passasjersiden, han ELSKER å bite av korkene!Rampete? Jeg???   Prøver å se uskyldig ut...  ;-)Måtte nesten ta med et bilde av himmelen også, nydelig lys! Synd at kameraet på mobilen ikke klarer å få med alle fargene...

 

Hele monteringen inkl skjuling av ledninger osv tok ca 10-15 minutter, så det er en kjapp og billig oppgradering av bilen!

#bil #dab+ #dab #diy #stereo

4 kommentarer

Jack

25.02.2016 kl.18:46

He-he, Odin er en luring. Vi må innom Coop obs og se om vi får tak i en dab+ adapter her også, det var jo rimelig. Nydelig bilde av himmelen :-) Ha en fin kveld!

Arbeidskar

25.02.2016 kl.18:50

Det er nok ikke den mest avanserte adapteren, men den gjør jobben. Gi meg beskjed om de ikke har samme tilbudet hos dere, så finner vi nok en løsning på å få sendt en med posten eller noe. ??

Arbeidskar

25.02.2016 kl.18:51

Hmm, det skulle være en ;-) ikke ??...

Jack

25.02.2016 kl.18:53

Takk for det, det var snilt. Vi sjekker på obs i morgen! Så veldig avansert trenger den ikke være :-)

Skriv en ny kommentar

Arbeidskar

Arbeidskar

37, Sørum

Opprinnelig fra Namdalen, bor på en gård i Sørum sammen med hunden Odin. Jobber med transport, fritiden går med på båtliv, jakt, skyting, leke handyman, og hunden min Odin.

Kategorier

Arkiv

hits