Kollapset hos legen...

I vinter/vår var jeg mye syk, hadde tre heftige runder med feber over 40, hoste, oppkast, hostet blod osv.

Jeg var på legevakten hos fastlegen min, uten å egentlig få annen hjelp enn cosylan, slimløsende tabletter og beskjed om å drikke mye.

Gjennom ei i skytterlaget fikk jeg time hos en spesialist i indremedisin, der jeg fikk full sjekk med blodtrykk, blodprøver, testing av lungekapasitet, EKG(?), sykkeltest og ultralyd av hjerte og noen blodårer.
I tillegg var jeg på røntgen av lungene.

Under sykkeltesten, der man får stadig høyere belastning mens de måler puls, blodtrykk og EKG, hadde jeg en noe ubehagelig opplevelse.
Jeg hadde belastning på 275 watt og en puls på ca 170-180, da pulsen plutselig sank til ca 35!
Det var like før jeg gikk i bakken, ble skikkelig uvel og måtte legge meg ned på en benk en stund før jeg kom meg igjen.

Etter sykkeltesten ble det tatt ultralyd uten at de fant noen feil.

Jeg ble satt på en hestekur med antibiotika og kortison, i tillegg begynte jeg å bruke astmamedisin hver morgen og kveld.
Jeg har hatt anstrengelsesastma i mange år, men uten å bruke medisiner da de medisinene jeg brukte tidligere nesten hadde med bivirkninger enn virkning...

Ser ut som jeg har sloss med en blekksprut!

I dag var jeg å tok de samme testene igjen, lungekapasiteten har økt siden sist, og jeg gjorde det også bedre på sykkeltesten denne gangen.

Jeg kollapset denne gangen også, men denne gangen holdt jeg ut til en belastning på 325 watt, og pulsen sank fra 170-180 til ca 50.
Holdt på å gå i bakken denne gangen også, og måtte legge meg ned en stund for å komme meg.
Ikke optimalt med andre ord, men bedre enn sist! ;-)

Etter hva jeg ble forklart har kroppen to nervesystemer, et man bruker til vanlig, og et som er "nødmodus".

Når jeg kommer på for høy belastning (jeg ville normalt roet ned tempoet mye tidligere) og astmaen slår inn for fullt, går kroppen inn i nødmodus. Hvorfor vet jeg ikke, men på så høy belastning har jeg problemer med å puste skikkelig, svetter voldsomt og beina blir som bly.

Hadde disse problemene slått inn på mer normal belastning kunne det vært aktuelt med pacemaker, men det holder at jeg ikke presser kroppen så hardt, og tar astmamedisinene mine.

Det ble tatt ultralyd av hjerte og blodårer i dag også, fortsatt ingen feil  der.

Dette ble et noe annerledes innlegg fra meg, kan ikke bare skrive om Fjordland heller... ;-)

2 kommentarer

07.12.2016 kl.01:13

Nei du kan ikke bare skrive om mat. Interessan lesning, greit å vite litt om egen kropp og hvordan den virker.

Medisinene er nok gode å ha og ved infeksjoner ( normalt feber, forhøyet crp og dårlig allmentilstand) bør du få legehjelp fort, slik at kroppen får hjelp til å bli kvitt infeksjonen før den tar for mye krefter. Du lærer det nok etterhvert!

Lykke til og du tilpasset trenging er ganske lurt!

Arbeidskar

07.12.2016 kl.01:36

Det verste er at jeg jo var hos legen, hele tre ganger, uten å få annen hjelp enn cosylan og slimløsende "brusetabletter"...

Hadde det ikke vært for at jeg kjenner ei som jobber for spesialisten, så hadde jeg nok ikke fått den sjekken jeg fikk tatt i vår.

Og, jeg vet at jeg må trene og gå ned 10-15 kg...

Skriv en ny kommentar

Arbeidskar

Arbeidskar

38, Sørum

Opprinnelig fra Namdalen, bor på en gård i Sørum sammen med hunden Odin. Jobber med transport, fritiden går med til båtliv, jakt, skyting, leke handyman, og Odin. Jeg kan nås på kenneth@knor.no Facebook: https://www.facebook.com/Arbeidskar-153481948392745/?fref=ts

Kategorier

Arkiv

hits