Nyydelig rådyrmiddag!

Lørdag kveld ble det en virkelig nydelig middag (om jeg må si det selv..).

Forberedelsene startet allerede onsdag kveld da jeg jeg tok en selvskutt rådyrsadel opp av fryseren.

Torsdag kveld var sadelen tint så jeg fikk beinet den ut, og skjært bort alt av hinner og det av kjøttet som var skadet av hagl.

Så tok jeg frem den store kjelen min, hadde oppi litt olje og brunet bein og avskjær (ikke det med blod/haglskader), før jeg hadde oppi masse løk, gulrot, kålrabi og tre liter vann, med litt salt, pepper og einebær.

Under kokingen må det skummes av litt i starten, og så skal kraften bare stå å putre en god stund for å få ut all den gode smaken, og konsentrere den.
Jeg kokte den litt vel lenge, og endte opp med med 3-4 dl veldig konsentrert kraft.

Både kjøttet og kraften ble så vakuumert og lå å koste seg i kjøleskapet til lørdag.

På lørdag skulle jeg prøve meg på saus fra grunnen av for første gang på over 20 år, startet med å smelte smør, tilsette finhakket løk som fikk bli blank og fin før jeg hadde i litt mel som ble brunet for å lage jevning.
Når jeg syntes det var brunt nok tilsatte jeg kraft, matfløte og brunost.
Hadde også i stekeskyen fra kjøttet før jeg smakte til med salt og pepper før servering.

Det renskjærte kjøttet, indre og ytrefilet, ble krydret med salt og pepper og pannestekt i smør på ganske høy varme for å få en fin stekeskorpe, før jeg skrudde ned varmen for å steke litt til. Så fikk kjøttet hvile litt før det ble skåret opp.

Jeg gjorde det veldig enkelt med tilbehøret, kjøpte ferdigpakke med fløtepoteter som jeg hadde over i porsjonsformer og gratinerte med ost.
Grønnsakene var gulrot og brokkoli som ble trukket i lettsaltet vann.

Sausen ble litt i tykkeste laget, men ellers ble maten bortimot perfekt!
Ytre og indrefilet av rådyr er utrolig mørt, og stekt i smør fikk det en nydelig smak!

Både jeg og selskapet spiste oss alt for mette på hovedretten til å orke dessert!

2 kommentarer

Gina Elena

30.01.2017 kl.11:11

Dette så virkelig godt ut! :-) Er godt med rådyrmiddag.

Arbeidskar

30.01.2017 kl.11:28

Gina Elena: Det smakte helt fantastisk godt!!

Skriv en ny kommentar

Arbeidskar

Arbeidskar

38, Overhalla

Opprinnelig fra Namdalen, bor på en gård i Sørum sammen med hunden Odin. Jobber med transport, fritiden går med til båtliv, jakt, skyting, leke handyman, og Odin. Jeg kan nås på kenneth@knor.no Facebook: https://www.facebook.com/Arbeidskar-153481948392745/?fref=ts Instagram: arbeidskar.blogg.no

Kategorier

Arkiv

hits