Jeg har sagt opp jobben!!

Go mårrån!!

Arbeidskar er ikke bare navnet på youtubekanalen og bloggen min, det er også navnet på firmaet mitt, Arbeidskar AS.
Jeg har hatt dette firmaet i ca et år nå, ved siden av å være i full jobb, men etter jul fant jeg ut at nå var tiden kommet for å stå på egne bein igjen og gå “all in” med firmaet så jeg sa opp jobben!
Pr nå jobber jeg oppsigelsestiden min der jeg har jobbet den siste tiden som kjøreleder i et transportfirma på Gardermoen, men om ca en mnd er jeg ferdig som ansatt.

I utgangspunktet er planen å ta på meg oppdrag som vaktmester og handyman og fylle på med litt transport i rolige perioder, men siden det er innen transport jeg har mest kontakter så blir det nok en stor andel transport i begynnelsen.

Helt siden jeg sa opp jobben rett etter jul har jeg vært på jakt etter en 8-pallers varebil med løftelem, det er mange av de på Finn.no, men dessverre er ikke utvalget i min prisklasse som var opp til 100.000,- så stort.
Jeg har kikket på ALLE som lå på Finn.no, har vært å sett på et par biler, og til slutt fant jeg meg en Sprinter i Moss som jeg endte opp meg å kjøpe!

Tusen takk til både forrige og nåværende arbeidsgiver som lot meg få ut feriepengene allerede i januar slik at jeg klarte å få kjøpt bilen uten å måtte ta opp lån!!!

Grunnen til at jeg ville ha en 8-paller er at de er veldig fleksible i bruk, de kan gjøre alt som “vanlige” varebiler kan samt at de kan kjøre paller, siden det er løftelem på bilen er det enkelt å trille utstyr inn i den osv så man slipper veldig mye av løftingen som man må drive med i en vanlig varebil.
Det er også god høyde inne i skapet så man slipper gå bøyd.
Ulempene med disse bilene er selvsagt at de er store og tar mye plass når de skal parkeres osv, de er også tunge slik at de har lav nyttelast.
Samtidig tar de mindre plass enn om man skal kjøre varebil med henger for å feks ha med en gressklippertraktor + at i en 8-paller er utstyret mer beskyttet fra både tyveri, regn og skitt enn om det fraktes på en henger.

En NY Sprinter 8-paller koster bortimot en million, det er noe jeg på ingen måte har mulighet til å kjøpe nå, men jeg fikk denne for ca 95.000,-.
Det er en 2011 modell som har gått ca 340.000 km men bilen kommer rett fra EU-kontroll, det er byttet til en nyere motor, girkassen har fått service osv, så teknisk er den rimelig bra.
Noen “krigsskader” har den fått etter et langt liv i transportbransjen, men det er ikke værre enn at det enten er ting jeg kan fikse eller rett og slett leve med.

Det som står på planen i første omgang er å få montert ryggekamera (et must på disse bilene!), ekstralys i fronten og å få satt på en “gangstercap” jeg har liggende siden sist jeg hadde en tilsvarende Sprinter for noen år siden.
Det blir nok også å bytte ut original radio/CD-spiller med en med DAB og bluetooth.
Jeg har både DAB-radio og ekstralys liggende, så det eneste jeg trenger kjøpe er ryggekamera.

Jeg skal også få satt inn holder til mobilen og til nettbrettet som jeg bruker til navigasjon.

Jeg har selvsagt laget en youtubevideo av bilen, klikk her for å se den! 🙂

Dere blir oppdatert etter hvert som jeg får gjort ting med bilen, følg veldig gjerne @Arbeidskar på Youtube! 🙂