Julehelga ødelagt av abstinenser…

Homeless man drug and alcohol addict sitting alone and depressed on the street feeling anxious and lonely, social documentary concept black and white stock photo

Jeg har aldri sett på meg selv som en som kan bli avhengig av noe, men så feil kunne jeg altså ta…
Julehelgen tilbragte jeg hos Dama, ungene hennes var hos faren, så vi skulle kose oss alene, sammen med hunden Daisy.

Hva skjedde?
Jo, jeg våknet med dundrende hodepine hver dag, så jeg dyttet innpå noen Paracet/Ibux og sov videre.
Sto opp utpå ettermiddagen for å spise middag og være litt sosial før jeg gikk å la meg igjen, med en hodepine som aldri helt slapp taket.

Jeg har hatt noen helger med akkurat det samme i høst, der jeg hver gang jeg har hatt fri har våknet med hodepine slik at helgene har gått med på å ligge i sengen.
De helgene jeg har vært opptatt har jeg ikke hatt hodepine, så jeg begynte å lure på om kroppen ikke “tåler” at jeg har fri til å slappe av.

 

Altså, jeg er 45 år gammel.

Jeg røyker ikke.

Jeg drikker så lite alkohol at jeg nesten like gjerne kunne vært avholdsmann, jeg tar gjerne en øl eller fem i lystig lag, men jeg drikker ikke så mye som et brett med øl i året.

Jeg har aldri prøvd noen form for narkotika, det sterkeste er Paralgin Forte på resept.

Jeg drikker ikke engang kaffe!!

 

På kvelden andre juledag googlet jeg litt, og fant ut at symptomene mine passet med koffeinabstinenser, og da skjønte jeg hva som var grunnen!
Jeg åpnet en boks med Monster og tok et par slurker, etter en liten stund var jammen hodepinen borte!
Jeg er rett og slett avhengig av koffein…

Jeg drikker ikke kaffe, men for å våkne på morgenen bruker jeg åpne en boks Monster i bilen på vei til jobb.
I det siste har jeg ikke hatt annen drikke på jobb, så jeg har åpnet boks nr to når jeg spiser lunch, og har jeg jobbet ekstra lange dager så har det jammen skjedd at jeg har åpnet boks nr tre også.

Monster inneholder bittelitt mindre koffein enn kaffe, men de siste månedene har jeg altså tømt i meg 1-1,5 liter Monster hver dag, noe som betyr at jeg har fått i meg betydelige mengder koffein!
De helgene jeg har vært opptatt har jeg også drukket en Monster i bilen på vei til det jeg skulle gjøre, slik at da har ikke abstinensene kommet.

 

At jeg skal være avhengig av noe er helt uaktuelt, så jeg har tatt noen grep.
Jeg starter fortsatt dagen med en Monster, men i stedet for at den er drukket opp før lunch så har jeg en drikkeflaske med saft på slik at Monsteren fordeles ut over hele dagen.
Jeg har ikke lenger Monster stående på jobb, slik at jeg ikke blir fristet til å åpne en boks til.

Det vil si at jeg i første omgang har redusert forbruket fra 1-1,5 liter til 0,5 liter, og på litt sikt skal det ned til null.
Å kutte tvert orker jeg ikke, da den hodepinen frister lite…

Det som er litt skremmende her er at jeg som er en “røslig” godt voksen kar på i underkant av 110 kg blir avhengig og får abstinenser, hvordan blir det da for ungdommer som kanskje veier halvparten så mye??